Απο το 2004 στην Κατερίνη ♥

Απο το 2004 στην Κατερίνη ♥
Ευχαριστώ Κατερίνη ♥

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Οι εναέριες χορογραφίες των αποδημητικών πουλιών


Το Φθινόπωρο τελειώνει και τα σμήνη των αποδημητικών πουλιών έχουν αρχίσει να στροβιλίζονται στον αέρα αποδίδοντας τέλεια τις εντυπωσιακές τους χορογραφίες. Μία από τις πλέον θεαματικές επιδείξεις στη φύση που, εξ όσων γνωρίζω, μπορεί να θαυμάσει κάποιος το σούρουπο, από το Νοέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο.
Και όμως ο Γάλλος φωτογράφος Alain Delorme κατάφερε αυτή τη μαγεία των εναέριων ελιγμών του σμήνους των πουλιών να την αποδώσει χρησιμοποιώντας χιλιάδες πλαστικές σακούλες, τακτοποιημένες με μεγάλη επιμέλεια. Τι συνδυασμός! Η απίστευτη ομορφιά της φύσης φιλοτεχνημένη με βασικό υλικό έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της, την πλαστική σακούλα. Και τα υπονοούμενα δεν σταματούν εδώ. Ο καλλιτέχνης επιλέγει ως πλαίσιο για την ‘απάτη’ του τα σύμβολα των βιομηχανικών μας κοινωνιών, καμινάδες εργαστασίων και ηλεκτροφόρα καλώδια, χωρίς σαφή γεωγραφική θέση.
Με το έργο αυτό ο Alain Delorme, κατά τη γνώμη μου, μας εφιστά την προσοχή στις υπερβολές της σύγχρονης κοινωνίας σε σχέση με τη φύση. Το ονομάζει ‘Murmurations, Ephemeral Plastic Sculpture’ και το φιλοξενούσε η Taubert Contemporary Gallery στο Βερολίνο μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.
Θέλοντας να ξορκίσω μια ζοφερή μελλοντική εποχή, όπου θα έχουν μείνει μόνο οι φωτογραφίες να θυμίζουν ‘το μπαλέτο των πουλιών’, θα κλείσω με την ευχή οι φτερωτοί μας φίλοι να έχουν ‘καλά ταξίδια’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου