Απο το 2004 στην Κατερίνη ♥

Απο το 2004 στην Κατερίνη ♥
Ευχαριστώ Κατερίνη ♥

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Φυτικό Γάλα Αμυγδάλου


ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ 
Ξεκίνησαν από την Κεντρική Ασία και έφτασαν στη Μεσόγειο από τα
αρχαία χρόνια.
Η ράβδος του Ααρών που αναφέρεται στη Βίβλο ήταν αμυγδαλιά,άνθησε θέλοντας να δείξει τη Θεία Έγκριση και έκανε αμύγδαλα.Οι αρχαίου Αιγύπτιοι άφησαν αμύγδαλα στον τάφο του Φαραώ Τουταγχαμόνγια να του εξασφαλίσουν τροφή στην άλλη ζωή.
Μια μικρή φούχτα αμύγδαλα (30 γρ. περίπου) έχουν 170 θερμίδες και αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών.Η ίδια ποσότητα εξασφαλίζει το 35% της ημερησίας ανάγκης για βιταμίνη Ε και το 20% της ανάγκης για μαγνήσιο αποτελεί καλή πηγή ασβεστίου και σιδηρού.
Τα αμύγδαλα περιέχουν φλασόνη, κονεσερτίνη και καμφερόλη αντιοξειδωτικές ουσίες που αποτρέπουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων καθώς και την οξείδωση της

“κακής χοληστερόλης” LDL που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.
Τα αμύγδαλα περιέχουν 50% περισσότερο ασβέστιο από όλα τα ειδή των γαλακτοκομικών και 200% περισσότερο σίδηρο από όλα τα ειδή κρεάτων, είναι πλούσια σε σελήνιο, ψευδάργυρο και κάλιο.
Το αμυγδαλόγαλα είναι ένα πολύ θρεπτικό και εύπεπτο φυτικό γάλα που περιεχέι 50% περισσότερο ΑΣΒΕΣΤΙΟ από τα ζωικά γαλατά με καλύτερη απορρόφηση από το σώμα μας και χωρίς καθόλου τοξίνες.
olistikidiatrofi.blogspot.com/2011/02/blog-post_22.html
Συστατικά
1 κούπα ωμά αμύγδαλα
2 ή 3 κούπες νερό (ανάλογα με το πόσο πηκτό το προτιμάτε)
1 κούπα νερό (για να μουλιάσουν τα αμύγδαλα)
1 κουταλιά μέλι (προαιρετικά)

Φτιάχνει περίπου 3 κούπες γάλα
Οδηγίες
Αφήνετε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε μία κούπα νερό για 8 – 10 ώρες.
Βάζετε στο blender τα αμύγδαλα, το μέλι και τις 2 – 3 κούπες νερό ανάλογα με το πόσο πηκτό θέλετε το γάλα.
Χτυπήστε το για 1 – 2 λεπτά.
Σουρώστε το με ένα μεγάλο σουρωτήρι.

Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά έχω διαβάσει ότι η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με φουντούκια, καρύδια, φιστίκια, καρύδα και σουσάμι. Αποθηκεύστε το σε μια γυάλινη κανάτα, διατηρείται για 3 – 4 ημέρες. Η αμυγδαλόψιχα που απομένει μπορεί να βγάλει και άλλο γάλα μόνο που θα είναι πιο αραιό. Τέλος, μην πετάξετε την αμυγδαλόψιχα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρασκευή γλυκισμάτων (μπισκότα, κέϊκ κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου