Απο το 2004 στην Κατερίνη ♥

Απο το 2004 στην Κατερίνη ♥
Ευχαριστώ Κατερίνη ♥

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Ο χυμός του ροδιού είναι ευεργετικός και αντικαρκινικός

rodi
Καιρό τώρα ξέραμε από μελέτες ερευνών επιστημόνων, πως η ημερήσια κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού ροδιού μπορεί να ωφελήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Επίσης, Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πώς η καθημερινή κατανάλωση ροδιού από μια μέλλουσα μητέρα, μπορεί να αποτρέψει ενδεχόμενη εγκεφαλική βλάβη του εμβρύου.
Τέλος, Ισραηλινοί επιστήμονες προβλέπουν ότι στο μέλλον το λάδι και το κρασί που βγαίνουν από το ρόδι, θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.Τώρα πια, μάθαμε πως βοηθάει και στο καρκίνο του προστάτη.
Αύριο, θεωρώ ότι θα μάθουμε πολλά περισσότερα ευεργετικά οφέλη του, αφού ίσως είναι η καλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών. Σύμφωνα με τις μελέτες του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικών Ερευνών, η αντιοξειδωτική ικανότητά του είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη απ’ αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού. Εμπεριέχει τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και συνεπώς, συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιγήρανση.
Το ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Ε, φυλλικό οξύ, σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Επίσης,θεραπεύει χάρη στις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές του ιδιότητες.Συνεπώς, αφού οι ευεργετικές ιδιότητές του για τον οργανισμό μας είναι πάμπολλες και δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε την κατανάλωση ενός χυμού ροδιού στη διατροφή μας,Τώρα, πια ξέρουμε ότι εκτός από καλοτυχία προσφέρει ευεξία και νεότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου