Απο το 2004 στην Κατερίνη ♥

Απο το 2004 στην Κατερίνη ♥
Ευχαριστώ Κατερίνη ♥

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ


Κιτρινόριζα, ο γνωστός κουρκουμάς,ισχυρό αντιφλεγμονώδες,ιδίως για οξείες φλεγμονες (εσωτερικά) η εξωτερικά-τοπικα) π.χ. σε περιπτωσεις ρευματοειδους αρθρίτιδας.
Πιπερόριζα το γνωστο μας τζιντζερ (οχι τζινσενγκ την ριζα της ζωής).
Σε έρευνες που έχουν γίνει έδειξαν μείωση της φλεγμωνής σε ρευματοειδή αρθρίτιδα,οστεοαρθρίτιδα,μυικά προβλήματα.Κλινικές μελέτες έδειξαν μείωση της δυσκαμψίας, του πόνου και του πρηξιμάτος στο 75% των περιπτώσεων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και οστεοαρθρίτιδας και στο 100% των μυικών προβλημάτων.
Ω3.Απο τα πιο ισχυρά αντιφλεγμονώδη.
Τα ω-3 λιπαρά οξέα λειτουργούν εναντίον της φλεγμονής, έχουν δηλαδή αντιφλεγμονώδη δράση. Μειώνουν την παραγωγή ουσιών στον οργανισμό, οι οποίες προάγουν τη φλεγμονή και την αυξημένη ευαισθησία στον πόνο.
• Ταυτόχρονα προάγουν τη σύνθεση ουσιών που έχουν αντιφλεγμονώδη και επουλωτική δράση. Η αντιφλεγμονώδης δράση των ω-3 λιπαρών οξέων βοηθά σε αυτοάνοσα νοσήματα, δηλαδή σε ασθένειες που οφείλονται σε παθολογική δράση του συστήματος άμυνας του οργανισμού. Στις παθήσεις αυτές, το ανοσολογικό σύστημα επιτίθεται εναντίον των ίδιων οργάνων και ιστών του ασθενούς. Τα ω-3 λιπαρά οξέα φαίνεται ότι βοηθούν σε παθήσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος Crohn.
Και τελευταίο το ΝΕΡΟ
Η Χρόνια ρευματοειδής αρθρίτιδα   και οι πόνοι που τη συνοδεύουν είναι σημάδια έλλειψης σε νερό στα συνδετικούς χόνδρους που προσβάλλονται.Κανονικα , ο χόνδρος που καλύπτει  την επιφάνεια των οστών  στις κοιλότητες των συνδέσμων παιρνει νερό και θρεπτικά συστατικά από το οστό.Στην κατάσταση αφυδάτωσης , ο μυελος των οστών παίρνει προτεραιότητα έναντι του χόνδρου για το νερό που χρειάζεται για την κατασκευή των οστών.   . Ο πόνος της αρθρίτιδας υποδηλώνει επίσης ότι η πίεση και οι καλο-λιπασμένες περιοχές των χόνδρων στα σημεία επαφής έχουν μειωθεί λόγω της έλλειψης επαρκούς ενυδάτωσης. Οι πόνοι της αρθρίτιδας πρέπει να αντιμετωπίζονται με τακτική αύξηση στην πρόσληψη νερού, έως ότου ο χόνδρος είναι πλήρως ενυδατωμένος από τη βάση, που είναι η κανονική πορεία για τη πρόσληψη του νερού και των θρεπτικών συστατικών.
episthmi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου